Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Uw diagnose

Chronische pijn

Op de Pijnkliniek Jongeren kom je meestal vanwege pijnklachten. Je leert hier hoe je in het sociale leven zo zelfstandig mogelijk kan functioneren, zonder je daarbij te laten beperken door lichamelijke klachten. Jij kan bij Roessingh zowel klinisch als poliklinisch revalideren. Begin je binnenkort met jouw behandeling? Op deze pagina lees je wat het verschil is tussen klinisch en poliklinisch, waar je terechtkomt en wat je van ons kan verwachten.

Contact

Disbalans

Jouw klachten zijn een signaal van iets dat uit balans is. Jouw gevoel, emoties, lichaam en gedachten zijn met elkaar verbonden en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Zodra er op het ene niveau iets gebeurt, heeft dit onmiddellijk effect op een ander niveau. Stel je bijvoorbeeld voor dat je hard ten val komt, omdat je door je enkel bent gegaan en veel pijn hebt. Dan reageer je daar ook emotioneel op en schieten je de tranen in de ogen.

Tijdens jouw verblijf besteden wij daarom aandacht aan medische, psychologische en sociale aspecten van je functioneren. Dit betekent dat wij zorgvuldig in kaart brengen welke gevolgen jouw klachten hebben en welke aspecten daarbij een rol spelen. Vervolgens gaan we samen aan de slag om jouw balans te herstellen. De behandelprincipes die jij leert, leren we ook aan je ouders middels oudergesprekken.

Poliklinisch of klinisch revalideren?

Als je een poliklinische behandeling start, betekent dit dat je twee tot drie dagdelen per week therapie volgt in Roessingh. Voor een klinische behandeling wordt je opgenomen op de Pijnkliniek Jongeren. Je verblijft hier van maandag tot en met vrijdag en in de weekenden ga je naar huis.

Klinische revalidatie

Lees hieronder hoe de Pijnkliniek Jongeren eruitziet en wat je daar zoal doet.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Je verblijft hier samen met maximaal acht jongeren van 12 tot en met 18 jaar en hebt een eigen kamer, die je met jouw eigen spullen mag inrichten. Er is ook een huiskamer waar je TV kan kijken, lezen of gezellig met anderen kan kletsen of spelletjes doen. In Roessingh heb je gratis WiFi. Het is hier natuurlijk niet zoals bij jou thuis, maar wel leuker en meer huiselijk dan in een ziekenhuis. In deze virtual reality video kun je met je mobiele telefoon alvast een kijkje nemen op de afdeling.

Hoe ziet een dag op de afdeling eruit?

Je hebt een persoonlijk behandelplan dat volledig op jou is afgestemd. Ook heb je een mentor, die jou begeleidt en waar jij of jouw ouders met vragen omtrent jouw verblijf en behandeling terecht kunnen. Gedurende de dag volg je jouw eigen therapieprogramma, bestaande uit verschillende therapieën en school. Hoeveel therapieën je op een dag hebt, is afhankelijk van jouw behandelplan. Eén therapieonderdeel duurt 30 tot 60 minuten.

Daarnaast heb je voldoende vrije tijd om alleen of met de groep leuke dingen te ondernemen, zoals bijvoorbeeld de stad in gaan. Tussen de therapieën en school komen we regelmatig met de hele groep bij elkaar om even pauze te houden en in de schoolvakanties worden er vaak leuke uitjes en activiteiten op de afdeling georganiseerd. In de zomervakantie is de afdeling vier weken gesloten. Je gaat gedurende deze periode thuis zelfstandig verder met je revalidatieprogramma.

Bezoek

Wil iemand jou komen bezoeken? Als je geen therapieën en/of gesprekken gepland hebt, kan je op de woensdagen tussen 15.00 uur en 20.00 uur voor maximaal 2 uur bezoek ontvangen.

School

Als je klinisch bent opgenomen, volg je onderwijs in een speciale afdelingsklas op de Pijnkliniek Jongeren. Deze klas maakt onderdeel uit van Onderwijscentrum het Roessingh. Je krijgt een individueel lesprogramma dat aansluit op je leeftijd, niveau en mogelijkheden. Hierbij wordt altijd contact gezocht met je eigen school. Gedurende de opname wordt er gewerkt aan een opbouw naar je eigen of andere school.

Behandelteam

Tijdens jouw behandeling krijg je te maken met een revalidatiearts, physician assistant, fysiotherapeut, ergotherapeut, creatief therapeut, maatschappelijk werker, bewegingsagoog, docent, sociaal pedagogisch hulpverlener en eventueel een diëtist, logopedist of activiteitentherapeut.

Vragen of meer informatie

Heb je vragen of zou je graag meer te weten willen komen? Neem dan contact op via kinderrevalidatie@roessingh.nl.

Actuele wachttijden Chronische pijn

Eerste consult
2
weken
Diagnose Intake / Screening
2
weken
Behandeling Poliklinisch
4
weken
Behandeling Klinisch
1
week