Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.
Naam: Nicole Kamphuis - Stuivenberg
Leeftijd: 41 jaar
Werkzaam bij: Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Functie: Verpleegkundig specialist bij de sector kinderen
Hoeveel jaar in dienst: 2 jaar
Persoonlijk: getrouwd met Marcus en we hebben samen twee prachtige kinderen. Marieke is 6 en Gerben is 4.
Na het afronden van de hbo-v ben ik al vrij snel op de kinderafdeling(en) van het Medisch Spectrum Twente gaan werken. Daar heb ik veel opleidingen mogen volgen; kinderaantekening, opleiding tot neonatologieverpleegkundige en uiteindelijk de master voor MANP (verpleegkundig specialist). Uiteindelijk heb ik nog 8 jaar als verpleegkundig specialist op de afdeling neonatologie gewerkt en bijna 17 jaar in het ziekenhuis. Tijd voor een nieuwe uitdaging, nieuwe inspiratie en een nieuwe werkplek. 2 jaar geleden kwam er een plek vrij binnen de sector kinderrevalidatie en het blijkt helemaal mijn plek te zijn. Ik heb geen spijt van de overstap.
Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Ten tijde van drukte werk ik ook nog wel eens de woensdagochtend. Mijn eerste team is het algemene kinderrevalidatieteam (AKR) waarbij de kinderen in principe allemaal Onderwijscentrum Het Roessingh bezoeken. Ze hebben veelal een ontwikkelingsachterstand door een chromosomale afwijking of een nog niet bekende oorzaak.
Mijn functie houdt in dat ik de kinderen (minimaal) jaarlijks zie, onder supervisie van een kinderrevalidatiearts en ik heb een coördinerende functie binnen het AKR team. Hierbij heb ik veel contact met andere disciplines, medici uit verschillende ziekenhuizen, ouders, scholen etc. Veel administratie, veel contact met ouders en voldoende contact met de kinderen. Een goede mix van werkzaamheden, leeftijden en complexiteit. Onze samenwerking met het onderwijscentrum gaat volgens het EKEP principe; Eén Kind Eén Plan. Daarbij hoort een jaarlijkse gezamenlijke patiëntenbespreking, de centrale kind bespreking genoemd. Samen met de betrokken therapeuten sluit ik aan, maken we samen met ouders en eventueel het kind (afhankelijk van de leeftijd) een plan met doelen voor de komende periode of het komende jaar.
Naast het AKR team ben ik ook betrokken bij het 0-4 jarigen team. Hier probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de patiëntenbesprekingen en spreekuren.
De kinderen! Kinderen maken de werkdag altijd verrassend. Je weet eigenlijk nooit wat er komt en wat er gaat gebeuren op een dag. En ik ben altijd weer verbaast over de flexibiliteit van een kind met een beperking.
Daarnaast maken de collega’s de dagen erg leuk en ook bijzonder. De vele disciplines die elkaar zo goed aanvullen, respecteren, overleggen en samen in overleg met de patiënt tot een goed plan komen. Hoe mooi dat dit kan!
Prima. Ik kom uit een erg grote organisatie, dan is Roessingh een verademing. Hoewel sommige processen hier soms verbazingwekkend stroperig kunnen verlopen, ervaar ik het persoonlijke contact en de kleinschaligheid als erg prettig.
Uiteraard veel activiteiten met man en kinderen. We houden erg van kamperen en met onze caravan trekken we er graag op uit. Sinds september afgelopen jaar heb ik een nieuwe hobby en dat is wielrennen. Ik ben er erg trots op dat ik afgelopen juli de Alpe d’Huez heb kunnen fietsen. Leuk om te doen.