Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.
In januari 2019 is De Wet Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling veranderd. In de gewijzigde meldcode wordt gebruik gemaakt van een afwegingskader. In dit afwegingskader staat beschreven wanneer een melding noodzakelijk is en hoe goede hulp eruit ziet.
Nieuw is dat je vermoedens van acute of structurele onveiligheid na volgen van het afwegingskader altijd meldt bij Veilig Thuis. Daarnaast omschrijft het nieuwe afwegingskader aan welke voorwaarden goede hulp voldoet bij onveiligheid in gezinnen en relaties.
Blijf up-to-date met de verbeterde meldcode: volg de online opfrismodule. In de korte e-learning leer je precies wat er voor jou is veranderd en hoe je daarmee om moet gaan. Je vindt de e-learning hier.
Heb je na het doen van de opfrismodule nog vragen? Neem dan contact op met een van de aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Je vindt de contactgegevens en bereikbaarheid op intranet.
Zorginstellingen zijn verplicht een Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling te hebben en te gebruiken. Dit betekent dat alle werknemers van Roessingh op de hoogte moeten zijn van de inhoud van deze Meldcode en dat zij hiermee kunnen werken. Binnen Roessingh heeft bijna iedereen in de directe patiëntenzorg de verplichte cursus gevolgd. Zij zijn hierdoor bekend met het herkennen van signalen rondom huiselijk geweld en kindermishandeling en kunnen daardoor juist handelen.
Aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en Kindermishandeling
Wietse Gaykema, Vanessa Brokken, Arja Vermeulen en Corine Snippert