Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Geroessemoes juli 2019

Kijkje in de keuken – Ellen Ekelhof

Naam: Ellen Ekelhof
Leeftijd:
38 jaar
Werkzaam bij: Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Functie:
Logopedist bij de sector kinderen
Hoeveel jaar in dienst:
bijna 2 jaar
Persoonlijk:
samen met mijn vriend Daniël en twee kinderen, Pim (3 jaar) en Ava (1 jaar), woon ik in Enschede.

Hoe ben je bij Roessingh terecht gekomen?

Na het afronden van de opleiding logopedie in Groningen heb ik een zwangerschapsvervanging gedaan bij de gemeente Haaksbergen. Daarna ben ik een poosje gaan reizen. Tijdens deze reis kreeg ik het aanbod om voor drie dagen vast in dienst te treden bij de gemeente Haaksbergen. Dat heb ik aangegrepen en ben daarom verhuisd van het noorden naar het oosten van het land. Naast mijn baan bij de gemeente Haaksbergen heb ik nog twee dagen in de week gewerkt bij verpleeghuis het Wiedenbroek in Haaksbergen. Nadat ik hier twee jaar had gewerkt kon ik fulltime aan de slag bij Onderwijscentrum Het Roessingh. Hier heb ik tien jaar gewerkt als logopedist binnen het onderwijs, waar ook aandacht was voor revalidatielogopedie binnen Roessingh. Anderhalf jaar geleden kwam er een reorganisatie waardoor ik afscheid heb moeten nemen van Onderwijscentrum Het Roessingh. Gelukkig kwam er bij Roessingh een vacature voor logopedist binnen de kindersector en kreeg ik de kans om hier te werken als logopedist gericht op de revalidatie.

Hoe ziet jouw werkdag/werkweek eruit?

Mijn werkweek bestaat uit drie werkdagen. Deze dagen ben ik hoofdzakelijk aan het behandelen. Ik zie kinderen met (ernstig) meervoudige beperkingen en kinderen binnen het CP-team. De meeste kinderen die ik in behandeling heb, bezoeken Onderwijscentrum Het Roessingh. De kinderen zie ik in de behandelkamer of in de klassensituatie. Naast de behandelingen zie ik kinderen voor onderzoek, screening en observatie. De behandelingen zijn gericht op spraak-, taal-, eet- en/of drinkproblemen. Ook zijn er overlegmomenten met ouders en/of overige disciplines om af te stemmen over een kind en organisatorische overleggen.

Daarnaast heb ik nog een rol als knowlegde broker.

Wat maakt jouw werk leuk/bijzonder?

Het is altijd fijn om te merken als een kind vooruitgang boekt binnen de behandeling. Als de gestelde doelen ook nog eens worden behaald, geeft dat een heel tevreden gevoel. Het is fijn om binnen een multidisciplinair team te werken. Dit zorgt ervoor dat je samen kunt kijken naar een kind en gebruik kunt maken van elkaars specialiteit. Om vooruitgang te kunnen boeken binnen de behandeling is samenwerking met de ouders en klassenpersoneel van belang. Het is dan ook heel fijn als ik merk dat het kind thuis of in de klas bijvoorbeeld beter verstaanbaar wordt of weer veilig kan eten.

Hoe is het om bij Roessingh Concern te werken?

Het is wennen om in een grote organisatie te werken. Er zijn veel facetten binnen Roessingh Concern die ik in de loop van de tijd nog zal leren kennen.

In de jaren bij Onderwijscentrum Het Roessingh, maar ook nu werk ik veel samen met rdgKompagne. Samen met de adviseur probeer ik tijdens een passing het meest optimale communicatiehulpmiddel voor een kind te vinden. De samenwerking is tijdens zo’n traject intensief, maar hierdoor komen we tot een passend communicatiehulpmiddel voor het kind.

Wat doe je in je vrije tijd?

Op de dagen dat ik niet werk, vind ik het leuk om met mijn kinderen en vriend iets te ondernemen, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij te gaan, te wandelen of te zwemmen.

Sinds kort heb ik het hardlopen weer opgepakt. Het doel is om in september weer aan de Singelloop mee te doen. Ook vind ik het leuk om in de tuin bezig te zijn of met vrienden naar een festival te gaan.

Andere artikelen uit deze nieuwsbrief