Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Geroessemoes december 2019

Kijkje in de keuken - Eric van den Hul

Naam: Eric van den Hul
Leeftijd: 48 jaar
Werkzaam bij: Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Functie: Coördinator BHV en elektrotechnicus
Hoeveel jaar in dienst: 20 jaar
Persoonlijk: Getrouwd, twee tienermeiden

Hoe ben je bij Roessingh terecht gekomen?

Ik ben opgegroeid in Friesland, in het dorp Oranjewoud. Na mijn opleiding heb ik eerst twee jaar hulpontwikkeling gedaan in Afrika, als veiligheidselektriciën en machinist op een ziekenhuisschip. Daar heb ik mijn vrouw ontmoet, zij was verpleegkundige aan boord. Zij woonde toen in Enschede, dus na die periode heb ik via een advertentie op Zorgselect bij Roessingh gesolliciteerd en ben ik aangenomen als elektrotechnicus. Een paar jaar later ben ik coördinator van de BHV (bedrijfshulpverlening) geworden.

Hoe ziet jouw werkdag/werkweek eruit?

Eén dag in de week ben ik coördinator BHV en vier dagen in de week werk ik als elektrotechnicus. In de praktijk loopt dit door elkaar, ik wissel regelmatig van "pet" tijdens een werkdag of –week. Daardoor is geen dag hetzelfde en kom ik in mijn werk met iedereen in aanraking, in alle lagen van het bedrijf.

Ik hou me als BHV-coördinator bezig met veiligheid en het opleiden en trainen van de BHV van Roessingh Concern. Samen met Harja Abbink werk ik de inhoud van de BHV-cursussen uit. Scholing en Cursussen moeten goed op elkaar afgestemd zijn, zodat in geval van een calamiteit iedereen weet wat hij of zij moet doen. Ook zorg ik dat de rest van de organisatie, zoals verpleging en keuken- en restaurantmedewerkers op de hoogte zijn van veiligheid binnen Roessingh.

We zijn momenteel bezig met een veiligheidsbedrijfsfilm met bijbehorende e-learning. Alle medewerkers van Roessingh gaan deze begin volgend jaar volgen, zodat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsmaatregelen binnen Roessingh. Het doel is om Roessingh een veilige plek te laten zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Samen met Erik Boswinkel en Marion Oomens zorg ik dat onder andere de bedrijfsnoodplannen up-to-date blijven.

De overige vier dagen houd ik me bezig met het onderhoud van de technische installaties binnen Roessingh. En omdat techniek en mens onvoorspelbaar zijn, is ook dan geen dag hetzelfde.

Wat maakt jouw werk leuk/bijzonder?

De afwisseling, geen dag is hetzelfde, maar ook het contact met collega's binnen het hele Concern.

Ik vind het mooi om te zien dat patiënten die hier binnenkomen met hun beperking, door de begeleiding en therapieën die ze krijgen weer zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij terugkeren.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben in mijn vrije tijd chef-trein en machinist bij de Museum Buurtspoor, dit is het stoomtreintje tussen Haaksbergen en Boekelo. Ik doe daar verder ook nog het elektrisch onderhoud en storingen verhelpen aan apparatuur en locomotieven.

Sinds twee jaar heb ik een echt pijporgel thuis staan, daarvoor volg ik muziekles. Tot twee jaar terug kon ik geen noot lezen. Het valt niet mee om op latere leeftijd de coördinatie tussen de handen en het noten lezen onder de knie te krijgen! Dit vraagt wel de nodige inspanning, ook voor mijn gezin.

Wat vind je van de ontwikkelingen in de zorg?

De zorg wordt steeds duurder. Aan het bed staan lijkt tegenwoordig wel bijzaak, er komt zoveel rompslomp aan papieren en regels bij tegenwoordig.

Aan wie geef je het stokje door?

Robert Bezuijen, monteur bij de technische dienst.

Andere artikelen uit deze nieuwsbrief